Pakt derde winst van het jaar in de inmiddels vertrouwde sporthal De Dijk

21 maart, 2023
Dames 1 Teampagina
...

Met geen enkel te vinden parkeerplek op zaterdagochtend 18 maart bij de vertrouwde plek De Wielewaal, werd er door de dames van het eerste aangetreden naar de meest bezochte uitsporthal van het jaar: Sporthal De Dijk in Dordrecht. Door twee zieke speelsters bij het team werden Maaike en Alisha last minute ingevlogen, met nadruk op heel erg last minute: Maaike net binnen de 12 uur voor vertrek, Alisha net binnen het uur voor vertrek. 

Dat voor de dames deze sporthal inmiddels erg bekend terrein is, was al een tijdje bekend. Vandaag herkende het kantinepersoneel de dames zelfs en vroegen ze zich af waarom ze er nu alweer waren.
Er was tijd genoeg om heerlijk te lunchen, in te spelen op de polderlaan en ons klaar te maken voor een heerlijk potje. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-0, waar we de spannendste set van dit seizoen hebben gehad.

De Hardinxveldse dames konden goed in hun spel komen. Dordt kwam goed mee, maar het was OKK'70 die het eindsprintje trok, mede door het goed verdedigende werk van Amber en de geplaatste sets van Judith op hardhitters Tessa en Esther: winst met 14-25.

Set 2 was spannender. De teams liepen gelijk op. Marjolein mocht laten zien wat ze waard was op de passer-loper-positie, Jorinde liet de tegenstander nog even schrikken in een punt en de dubbele wisseltruc met Arriƫtte en Emma (ja, op de diagonaal) werd ingezet. Net op tijd wisten de Hardinxvelders deze set de winst er uit te slepen met, 23-25.

Het basisteam, inclusief onze nieuwe passer-loper, begon vol moed aan set nummer 3. Opnieuw liep de tussenstand gelijk op. Series werden gemaakt, maar ook kregen ze deze tegen. Op 20-20 werd de doelstelling win-deze-set-binnen-drie-rotaties gesteld. Servicekanon Emma was van de partij en zorgde voor winst: 21-25.

De winst was al binnengesleept, maar dit team wil altijd nog meer! In set 4 werd weer het eigen spel gespeeld: Jorinde sloeg de balletjes met putten in de grond, Marjolein heeft haar kwaliteiten op de buitenkant laten zien, de scheids moest een bal zelfs dubbel  geven door de snelheid waarmee de ballen werden geslagen, Lotte bleef de ballen maar tegenhouden als een muur (minimaal 12 in deze wedstrijd). Een gemakkelijke winst van 11-25, zorgde voor een winst van 4-0!
Onder het genot van een drankje en een volleybowl, werd de terechte winnaar van het boek: de alleskunner Marjolein!!

Met drie sets tegen in deze competitie staat komende vrijdag de kampioenswedstrijd op de planning. Met twee gewonnen sets mogen de Hardinxvelders zich kampioenen van de eerste klasse noemen. Dus, heeft u zin een spannend avondje volleybal (de NR1 tegen de NR3), kom dan de dames naar het kampioenschap juichen

Graag zien zij u vrijdag 24 maart in Sporthal De Wielewaal om 20:30.

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!
...

Remco de Groen 22 maart 2023, 17:09

reply
Ik zal er zeker zijn!