Ondanks dat de zalen nog leeg blijven en de onzekerheid voor zaalsporten nog de overhand heeft, zitten de meiden en de staf van OKK ’70 1 zeker niet stil. Uiteraard wordt er gewerkt aan het fit blijven met bal in de buitenlucht. Ook wordt er al hard gewerkt aan het nieuwe team voor het seizoen 2021/2022. Qua trainingsintensiteit en manier van trainen zijn er belangrijke stappen gezet. Met deze basis en de drang om nog beter te worden heeft vrijwel de voltallige selectie aangegeven door te willen gaan. Ook trainer/coach Roy Kroon zal weer aan het roer staan in het nieuwe seizoen. Hij is dan ook erg content met huidige ontwikkelingen binnen zijn team.

Alleen de talentvolle libero Nienke van Houwelingen heeft aangegeven een stap hogerop te gaan zoeken. Zij wil in het nieuwe seizoen een scholarship in de VS verdienen door in de Nederlandse divisies te gaan spelen. Het zou fantastisch zijn voor de 17-jarige Nienke als dit zou lukken. Dat OKK ’70  in het buitenland interesse heeft opgewekt blijkt ook uit het uitstapje dat middenvrouw Lisanne Cluistra gaat maken. Zij gaat de eerste helft van het seizoen in IJsland studeren en mist dus de eerste 11 wedstrijden.

Gelukkig staan de vervangers al te trappelen. De 18-jarige Tessa Verhoeven mocht afgelopen seizoen al meetrainen en af en toe meedoen met het eerste. Zij wordt nu definitief overgeheveld naar het eerste team. De tijdelijke afwezigheid van Lisanne wordt opgevangen door 2 talentvolle speelsters vanuit de jeugd van OKK ’70. Een mooie kans voor de jeugd om zich in de kijker te spelen en eventueel een plekje te verdienden voor de lange termijn.

De ontwikkelingen binnen OKK ’70 dames 1 zijn een mooi compliment aan de ingeslagen weg van de afgelopen jaren. Er wordt hard gewerkt aan een mooi opleidingsklimaat, waar nu al de vruchten van geplukt kunnen worden. Het structureel mee laten trainen van talentvolle spelers/speelsters met hogere teams bewijst nu al zijn waarde.