Bloed zweet en tranen

18 oktober, 2019
Meisjes A1 Teampagina
...

De meiden uit MA1 stonden te springen om op vrijdag 11 oktober weer een wedstrijd te spelen. Na het verlies van de wedstrijd daarvoor, was het aan ons de taak om toch nog even te laten zien dat we echt wel konden volleyballen! Voltena MA1 was de tegenstander van deze avond.

Deze week hadden we een paar half zieken, dus Nina was gevraagd om mee te doen!
Behalve dat we gefocust waren op de wedstrijd, waren we natuurlijk niet vergeten om onze scheidsrechter even in het zonnetje te zetten! Zoals jullie natuurlijk allemaal wel moeten weten, was het de week van de scheidsrechter en dus hebben wij de scheidsrechtersstoel prachtig versierd met slingers en ballonnen.

Nog even snel een teamfoto maken, en het inspelen kon beginnen. We stonden echt letterlijk te stuiteren van de energie. Waar we die vorige week tijdens de wedstrijd even kwijt waren, hadden we die nu wel weer teruggevonden. Wat we ook hadden gevonden, nou Rachel dan tenminste, was een sok in haar jas. Op een of andere magische manier zat er een sok in haar jasje en hoe die daar kwam weten we tot op de dag van vandaag nog steeds niet.

Het fluitje van de scheidsrechter ging en de eerste set kon beginnen. We liepen best gelijk op en we hielden ons spel goed. We maakten veel punten door services en prachtige aanvallen! Zo hebben we de eerste set gewonnen met 25-15

Oké de tweede set kon beginnen. We wisten nu hoe de tegenstander speelde en hoe wij het beste punten konden maken. We begonnen erg goed, het liep gelijk op en kregen zelfs een hele kleine voorsprong. Voltena had een erg lastige service die we maar niet onder controle kregen en daardoor kregen we een flinke achterstand. Voltena had ondertussen ook door waar onze gaten in het veld zitten en daar begonnen ze slim te tippen. Gelukkig hadden we goede middens (Rachel, Lotte en Emma) die de bal daar toch hadden en goed bij de spelverdeler (Judith/Nina) wisten te brengen. Helaas was Voltena toch nog iets sterker dan ons en zo hebben we verloren met 25-17

Nu in de derde set wilden we natuurlijk winnen! Zoals elke set eigenlijk gingen we gelijk op. Zo was deze set niet anders van de rest. De blokkering was aan beide kanten erg goed. Wij zaten er goed bij, maar Voltena zeker ook! Het was erg spannend en van de tribune kregen we te horen dat het soms zelfs wel eens te spannend werd ;). Uiteindelijk toch de set verloren door te veel eigen fouten, 23-25.

De vierde set kon beginnen. En we waren gemotiveerder en fanatieker dan ooit. Rachel, Judith en Esther hadden een goede serviceserie en begonnen met een super goede voorsprong van 14-2. Kijk zo konden we even laten zien dat we echt wel kunnen volleyballen! Voltena kwam terug met een goede serviceserie en zo kwamen ze toch nog even heel dichtbij. Maar wij lieten ons niet kennen en maakte de puntjes zoals het moet! De eindstand is geworden 25-13.

Ja en nu de vijfde set nog! We gingen door in de flow van de vierde set. Dat ging eigenlijk best goed! We speelden goed, gecontroleerd en maakten weinig fouten. Door de serviceserie van Jeanet, maar ook van Judith stond het 14-9. We waren echt super fanatiek, misschien zelfs een beetje te, maar dat leidde wel tot een goed spel! Voltena kwam nog even terug, maar uiteindelijk hebben we toch gewonnen met 15-12.

Een 3-2 winst voor ons dus. Onze volgende wedstrijd is vrijdag 18 oktober in de wielewaal tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 19:45. Je bent van harte welkom!