KAAS & WORST

21 november, 2014
Heren 4 Teampagina
...

U zult wel denken… OKK heeft toch ook nog een 4e herenteam? Waarom horen we daar niets van? Welnu, we zullen het u uit de doeken doen want H4 is van slag. Maar dan ook echt van slag. Verkeerden we vorige seizoenen nog ergens in de onderste regionen van de ranglijst, nu ontpopt H4 zich als een ware middenmoter, waarbij het behaalde aantal punten al hoger ligt dan de vorige 3 seizoenen bij elkaar! Tja… en door deze weelde is het er nog maar weinig van gekomen om wedstrijdverslagen te schrijven, mede omdat elk gewonnen punt na de wedstrijd uitgebreid wordt gevierd en het verloop van de wedstrijden daarbij al snel naar de achtergrond verdwijnt.

Daarbij wisselen hoge toppen en diepe dalen elkaar echter wel in hoog tempo af. Kregen we vorige week nog een oorwassing te verwerken in het immense sportcomplex in Dalem (ahum…), waar tegenstander VIA uit Arkel tijdelijk hun partijtjes speelt, was het deze week de beurt aan de uitwedstijd bij Nationale Nederlanden in het zaaltje “a la Peulenplein” in Rotterdam.

Normaliter bekruipt ons bij dergelijke wedstrijden op voorhand al een angstig gevoel. Zo van “De tegenstander is aan de kleine zaal gewend” en “We hebben ruimte nodig!”. Alsof we vooraf alvast maar de excuses verzinnen om geen punten mee naar huis te hoeven nemen. Zo niet de wedstrijd van deze week. Al weken werd hier door H4 naar uitgekeken. Da’s vreemd zult u zeggen en dat klopt ook. We reizen met veel plezier af naar Rotterdam vanwege onze ervaringen van vorig jaar. Ook toen hadden we de excuses al paraat maar haalden we het potje toch nog met 2-3 uit.

Wat schetste echter onze verbazing dat na de wedstrijd de banken in een vierkantje gezet werden en we getrakteerd werden op blikjes (uiteraard frisdrank…) en een arsenaal aan heerlijke hapjes en snacks die uit diverse sporttassen gediept werden. Dat bleken ze bij elke wedstrijd zo te doen! En aangezien H4 niet vies is van een hapje en drankje….. Heel gezellig! Vandaar dat deze tegenstander bij H4 door het leven gaat als het team “Kaas & Worst” . Waar maak je zoveel gastvrijheid tegenwoordig nog mee!

Nou, deze week dus de knaller tegen “Kaas & Worst”. Op een donkere donderdagavond dus op pad naar Rotterdam. Zowaar voltallig en dus 7 man sterk. Ook aanvoerder Gerrit was al de hele week met de wedstrijd bezig en had zelfs een fotograaf geregeld voor het maken van de langverwachte teamfoto. Die kunt u dus vanaf heden op de site bewonderen.

Enfin, die wedstrijd dus…. Nadat het veld in gereedheid was gebracht en de warming-up onze stroeve spieren weer wat los had gemaakt kon de wedstrijd van start. H4 is een echte diesel en van de eerste set moeten we het dan gewoonlijk ook niet echt hebben. Maar toch kon deze set nog redelijk gemakkelijk  gewonnen worden. Snel door naar de 2e set want de kaas en worst kwamen al in zicht! Die tweede set hadden we meer moeite met onszelf dan met de tegenstander. Die wist niet wat hen overkwam. De doelstelling van dit team was toch minstens 1 set tot 20 punten te komen. Nou, die doelstelling werd ruimschoots behaald. Ze pakten zelfs ook de 3e set. Weliswaar met 26-24, maar toch! Dat moest natuurlijk anders. Het kon toch niet zo zijn dat we de punten in Rotterdam achter gingen laten? Gelukkig kon er uit een ander vaatje getapt worden en haalden we de 4e set weer binnen. Op naar de 5e set! De dames en heren van Nationale Nederlanden wilden ons al omkopen met saucijzenbroodjes om de  5e set maar niet te hoeven spelen. Ze waren zoveel sets spelen niet gewend en ze waren toch wel erg bang dat die saucijzenbroodjes koud werden! Maar, sportlui als we zijn in hart en nieren wilden we ook dit team natuurlijk ook aan onze zegekar binden en hadden in no-time de 5e set in ons voordeel beslist.

Ja, en nu vraagt u zich natuurlijk af wat er na de wedstrijd gebeurde met de hapjes en drankjes. Nou, dat blijft een goed bewaard geheim binnen H4. En voordat wij volgend seizoen ineens heel veel aanbod van gastspelers krijgen om tegen dit team te kunnen spelen, helaas… Na dit seizoen heft dit team zichzelf op en houden we aan de wedstrijden tegen een leuke en sportieve tegenstander alleen mooie herinneringen over!

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!
...

Martijn 24 november 2014, 8:45

reply
Prachtig verslag mannen. Ben benieuwd naar de volgende ;)