Dendert door naar de halve finale van de beker

4 december, 2023
Heren 1 Teampagina
...

Na een winstreeks van 10 wedstrijden in de competitie stond zaterdag 2 december de kwartfinale van de beker op het programma voor de mannenhoofdmacht van OKK’70 tegen Next Volley Dordrecht. Dankzij een handvol zeer gewaardeerde sponsoren kon er deze wedstrijd voor het eerst in de nieuwe kleding gespeeld worden. Met de financiële ondersteuning van Nederveen opleidingen en trainingen, De Bruijn – Huis en Tuin, Body Language, Covebo en Reparatiebedrijf L. van der Waal wil dit jonge ambitieuze team naar grote hoogte gaan stijgen.  

In de eerste set schoten de heren sensationeel uit te startblokken. Onder luide aanmoedigen van het massaal aanwezige publiek stond er binnen mum van tijd al een ruime voorsprong op het scorebord. Met name Erik-Jan Oudenes was deze set zowel serverend als blokkerend niet te stoppen. Naast Erik-Jan was ook de in bloedvorm verkerende Martijn de Bruijn weer van ontzettend grote waarde voor het team. Dordrecht kwam er deze set geen moment aan te pas en werd werkelijk omver geblazen door het hoge niveau van het team uit Hardinxveld met een setstand van 11-25.

In de setwissel werd iedereen weer op scherp gezet om het hoge niveau door te zetten. Helaas begon de tweede set een stuk zwakker dan de eerste set. De pass kwam niet zo goed aan als in de eerste set, waardoor de aanvallers het een stuk lastiger kregen. Met een achterstand van 22-17 leek de set naar Dordrecht te gaan kantelen. Echter werd met de serviceserie van Patrick de Bruijn de achterstand al grotendeels ingelopen, waarna na één puntje voor Dordrecht Jonathan Heijting met zijn serviceserie OKK’70 weer op voorsprong had gezet met een stand van 23-24. Dordrecht kwam nog één keer op gelijke hoogte, maar OKK’70 verzilverde de inhaalslag door de set met 24-26 over de streep te trekken.

De derde set keek OKK’70 wederom bijna heel de set tegen een kleine achterstand aan, waardoor er net als in de tweede set een achterstand van 22-17 op het scorebord stond. Met een ace van Patrick de Bruijn en heel sterk blokkerend werk van de netspelers Martijn de Bruijn, Stijn Boogaard en Michel de Bruijn werd de stand volledig omgedraaid en was de stand 22-24 in het voordeel voor OKK’70. Dordrecht wist nog één punt te maken, waarna coach Jaco Verheij een time-out nam om het laatste punt binnen te slepen. De druk op een goede service van Dordrecht was zo groot, dat de speler van Dordrecht de laatste bal uit serveerde en OKK’70 er met een setstand van 23-25 en een 0-3 overwinning vandoor ging. 

Met deze overwinning is de halve finale van het bekertoernooi bereikt, waarin de heren het zullen opnemen tegen Flits uit Papendrecht die als nummer 10 van de competitie in een sensationele wedstrijd de nummer 3 van de competitie VC WIK Groot Ammers hebben uitgeschakeld. De halve finale zal plaatsvinden op 10 februari, waarbij er weer wordt gerekend op de aanwezigheid van de steeds groter wordende aanhang van OKK’70.

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.