Wint met 3-1 van Dordrecht

27 november, 2023
Heren 1 Teampagina
...

De mannenhoofdmacht van OKK’70 heeft afgelopen zaterdag de tiende (!) wedstrijd op rij in de competitie gewonnen. Tegenstander was Next Volley Dordrecht heren 3, welke voor deze wedstrijd nog op de vierde plaats stonden. Door de versterkte promotieregeling dit seizoen, promoveert de top 3 direct naar de tweede divisie. In deze wedstrijd tegen de nummer vier waren de heren dan ook aan hun stand verplicht om de belangrijke punten weer terug mee naar huis te nemen.

In de eerste set lieten beide teams zien waarom zij bovenin de Derde Divisie A meedraaien. Met name de passing was bij beide teams erg goed op orde, waardoor er veel mooie aanvallen tot stand kwamen. Deze set ging lang gelijk op, maar bij de ‘big points’ boven de 20 punten was OKK’70 direct bij de les en trok deze set overtuigend naar zich toe met een setstand van 19-25.

In de tweede set wilden de Hardinxveldse mannen deze eindspurt graag een goed vervolg geven. Zoals wel vaker dit seizoen, begonnen de heren de set met een comfortabele voorsprong door een serviceserie van spelverdeler Michel de Bruijn. Bij een voorsprong van 5 punten halverwege de set wilde Dordrecht hun eigen spelverdeler wisselen, maar door arbitrale dwaling zorgde deze wissel voor oponthoud van een paar minuten. Na deze onderbreking, hadden beide ploegen het duidelijk lastig om het vizier weer op scherp te zetten. Ondanks dat de Dordtenaren nog wel dichtbij kwamen, was de Hardinxveldse ploeg weer op tijd bij de les om deze set binnen te slepen met een setstand van 21-25.

Met een 0-2 voorsprong in het voordeel van OKK’70 wilden de mannen wederom het sterke einde van set 2 een goed vervolg geven. Helaas wilden de scheidsrechters niet in dit tempo meegaan en vonden zij het belangrijker om het digitale wedstrijdformulier eerst helemaal op orde te krijgen. Dit zorgde wederom voor een lang oponthoud tussen de sets door. Na de onderbreking, waarin de spieren flink waren afgekoeld, kon er eindelijk weer gestart worden aan de derde set. Waar OKK’70 de onderbreking in set 2 nog de baas was, was dit in set 3 overduidelijk niet het geval. Waar de foutenlast van de aanvallers heel de set al laag was, leek in deze set niets meer te lukken. Door veel persoonlijke fouten moest OKK’70 de vierde set van het seizoen terecht af staan aan het sterk spelende thuisteam met een stand van 25-20.

In de vierde set liet OKK’70 de inmiddels beruchte veerkracht binnen het team maar weer eens gelden. Met een sterke serviceserie van Michel de Bruijn en de onhoudbare Jesse Maasland op de middenaanval stond er binnen no-time een stand van 15-25 op het scorebord.

Hiermee is de tiende competitieoverwinning op rij binnen voor het team uit Hardinxveld. Zaterdag 2 december om 17.00 spelen de heren wederom in Sporthal de Dijk in Dordrecht. Ze nemen het op tegen Next Volley Dordrecht heren 2 in de kwartfinale van de beker. Dit team is in de competitie al met 4-0 verslagen, maar reden voor onderschatting is er niet. De mannen zullen alles moeten geven om door te bekeren naar de halve finale.

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.