Heren 1 heeft mini van de week; Heren 5 senior van de maand

20 november, 2023
Heren 5 Teampagina
...

Donderdagavond 16 november trad heren 5 aan tegen de nummer 1 DVO.

Deze wedstrijd had wel iets bijzonders. Een kleine uitleg is hier wel bij nodig. Op mijn verjaardagsfeestje had mijn zwager een volleybalgesprek met Erik en Arjen en uit dat gesprek kwam naar voren, dat hij het heel erg leuk zou vinden om een keer mee te doen met ons. Later hoorde ik dat en dacht, dat hij dit met een sapje op bedoelde als grap.

Totdat hij belde en vroeg hoe laat hij in de sporthal moest zijn! Nu deed het geval zich voor, dat we wel enkele spelers misten (3 ) dus een zevende man kon geen kwaad. Na overleg met de coach en het team heeft hij meegedaan ( niet verder vertellen hoor). In zijn actieve loopbaan heeft hij 1e klasse gespeeld bij D.D.L. uit Puttershoek( de ouderen onder ons weten dit vast wel). Hij was altijd set upper geweest, dus dat moest goed komen.

Na dit lange voorwoord kan ik (helaas) kort zijn over de sets

De eerste set was hij reserve, zodat hij goed naar ons systeem kon kijken, want hij was dit niet gewend te spelen. Nu hadden we niet de verwachting hier met 4-0 te winnen, maar na een toch wel teleurstellende uitslag (12-25) maakte ik plaats voor mijn zwager.   

Edwin moest alle focus op onze gastspeler zetten, want hij stond niet altijd op de juiste plek en was ook niet snel genoeg ( op zijn respectabele leeftijd van bijna 70 neem ik hem ook niets kwalijk!!). Dat we ook deze set verloren ( 17-25)  lag dan ook niet aan hem, maar teambreed. 

De 3e set was een kopie van de eerste en ook deze ging verloren met 14-25. Dit lag vooral aan het feit, dat we niet aan aanvallen toe kwamen. De set-ups kwamen niet altijd lekker bij de aanvallers.

De 4e set had een goed begin. We stonden zelfs op een gegeven moment voor met 8-4. Er werd wel wat meer aangevallen, maar DVO was in de verdediging wel erg sterk achterin en snoepte zo onze voorsprong weer weg. Met 19-25 verlieten we een beetje sip hert veld. Ze waren ook wel net een maatje te groot deze avond. We hebben wel de kans om revanche te nemen, want we krijgen ze nog 2 keer thuis!

Na de wedstrijd vroeg mijn zwager waar  en wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt, maar toen hebben we gezegd, dat we dit niet weten. Hij heeft het leuk gevonden in ieder geval. Of dit voor ons geldt laat ik aan jullie fantasie over!!    

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!
...

Andre Stoutjesdijk 20 november 2023, 22:03

reply
Na deze mooie woorden van mijn zwager, dank ik hem, en het team, dat ik deze avond getuige mocht zijn, en mee mocht doen, met deze wedstrijd. Waarschijnlijk komt er geen vervolg, maar je ziet het....leeftijd maakt niet uit, als je maar je best doet. Nogmaals bedankt. Greatly Blessed,