Beleeft goede generale richting topper

13 november, 2023
Heren 1 Teampagina
...

Zaterdag 11 november mocht de Nederveen opleidingen en trainingen formatie van OKK’70 aantreden in een uitwedstrijd tegen de nummer 5 in de competitie: CVV-Spirit Heren 1 uit Barendrecht. Dit team heeft het in de eerste 6 wedstrijden van het seizoen iedere wedstrijd voor elkaar gekregen om minimaal 1 punt in eigen zak te kunnen houden. OKK’70 heeft daarentegen vijf van de eerste 7 competitiewedstrijden met 4-0 weten te winnen, waardoor dit een op het oog interessante wedstrijd voor beide teams zou worden om te kijken of deze statistieken vastgehouden konden worden. 

De eerste set liep lang gelijk op. Met de toepassing van een nieuw verdedigingssysteem deze wedstrijd was het nog even spannend hoe dit uit zou gaan pakken. Door dit nieuwe verdedigingssysteem werden er veel ballen van de grond gehaald. Echter hadden de aanvallers aan het begin van de wedstrijd nog moeite om direct te scoren, wat lange rally’s tot gevolg had. Onder luide aanmoedigingen van het meegereisde publiek wist OKK’70 met veel servicedruk uiteindelijk toch een gat te slaan naar 19-23. Spirit kwam ondanks deze voorsprong zelfs nog terug tot 24-23. Met een aantal hele mooie rally’s wist OKK’70 deze set uiteindelijk alsnog naar zich toe te trekken met een stand van 26-28. 

De tweede en derde set waren bijna identiek aan elkaar. De afstemming tussen de spelverdeler en aanvallers was weer als vanouds, waardoor Spirit verdedigend geen antwoord meer had op het aanvalsgeweld van het team uit Hardinxveld. Ook de servicedruk werd weer verder opgevoerd, wat resulteerde in een aantal lange serviceseries. Beide sets eindigden overtuigend in het voordeel van OKK’70 met een stand van 16-25.

Waar OKK’70 de vorige wedstrijd tegen Tilburg de laatste set nog nipt had verloren, was in deze wedstrijd wel heel duidelijk te zien dat ze dit niet nog een keer wilden laten gebeuren. Deze set had Spirit helemaal niets meer in te brengen en werden ze aan alle kanten zoek getikt door met name de grote diversiteit in de aanval van Hardinxveld. Spirit kreeg hier totaal geen grip op, met een setstand van 13-25 tot gevolg.

De zesde 4-0 overwinning van het seizoen is hiermee een feit, waarmee OKK’70 met 38 punten uit 8 wedstrijden ruimschoots aan kop gaat in de Derde Divisie A. Aanstaande vrijdag zal OKK’70 het om 20.30 in de Wielewaal opnemen in een absolute kraker tegen VC WIK Groot-Ammers. Dit team is één van de twee grote concurrenten dit seizoen voor de bovenste plekken op de ranglijst. Waar de groeiende supportersschare van OKK’70 al op menig tegenstander indruk heeft gemaakt, zullen de heren vrijdag deze steun extra hard nodig hebben. Tot dan!

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.