Pakt volle buit tegen Vridos

12 november, 2023
Heren 2 Teampagina
...

Zaterdag 11 november stond bij heren 2 al geruime tijd rood omcirkelt in de agenda. De uitwedstrijd tegen Vridos (Vrienden door Sport) is en blijft toch een speciale pot. Je wilt niet verliezen in buurdorp Giessenburg, zeker niet tegen een aantal jongens die een OKK70-verleden hebben. Daarnaast is het altijd een sportieve wedstrijd met na afloop volop ruimte om - gezamenlijk met de tegenstander - na te borrelen en een frietje te eten.

Rode gezichten waren er vooraf al bij een aantal teamgenoten. Niet van boosheid maar omdat ze de moeite hadden genomen zich alvast warm te fietsen. Giessenburg is, volgens sommige fanatieke leden van onze club die al een tijdje daar wonen, immers een buitenwijk van Hardinxveld-Giessendam. Dus prima te doen met de fiets. Overigens, de teamsamenstelling was fors met wel 10 spelers. Heel fijn dat Martijn weer een setje heeft meegedaan en terwijl hij nog niets eens volle bak er in ging direct ook al weer punten kon scoren. Jos, Thom en spelverdeler Cornel waren mee omdat we bij toerbuurt spelers uit heren 3 meenemen.

Nu de wedstrijd. Die begon wel een beetje moeizaam voor de mannen van OKK70. Weinig servicedruk leverde voor Vridos veel mogelijkheden op om goed te passen en het midden aan te spelen. Daar zit vooral hun scorend vermogen. Aan het einde van de set werd ‘lange Johan’ ingebracht en hij imponeerde alleen met z’n lengte al zoveel dat een achterstand van 24-21 werd goedgemaakt. De set werd met 24-26 over de streep getrokken. Het volop aanwezig OKK-publiek – met de voltallige families Klop en Timmer – waren buiten zinnen van de prestaties van de mannen 😂
Set twee met Cornel op de spelverdelerspositie en Jos op de plek van Martijn - die het na één setje voor gezien hield 😊 - leverde een wat moeizame start op. Vridos kon echter geen grotere afstand nemen dan een 11-7 voorsprong. Cornel was inmiddels warmgedraaid en kon met name de buitenkanten goed vinden. De set werd met 21-25 binnengehaald.

De sets 3 en 4 waren vervolgens ‘strakke’ sets (15-25 en 14-25). De servicedruk was vanaf het begin van de set goed met Jos die 6 punten op rij serveerde. Ook werd de souplesse van de heren goed zichtbaar omdat er veel van de grond werd gehaald. Achteraf kregen we van de eerder genoemde families hier veel complimenten over!!!

Ondanks het verlies was er een speler van Vridos direct al zo enthousiast en blij dat hij met ons op de foto wilde. In vroeger tijden was je goed ziek als je met 4-0 op je broek kreeg van een team uit de streek, maar goed, tijden veranderen en de Giessenburgers zijn mentaal blijkbaar flexibel. Wat wil je ook als je met zulke ‘sterspelers’ op de foto mag…..
Na afloop was het nog lang gezellig waarbij de kantinebeheerder ons bijna de sleutel gaf om af te sluiten. En voor heren 2 werd het maar weer eens duidelijk: beter een goeie buur waarvan je wint dan een verre vriend waar je de punten inlevert.

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!
...

Oplettende lezer 12 november 2023, 20:25

reply
Heerlijke overwinning. Goed verslag Jan :)