Wint in Groningen

28 augustus, 2023
Heren 1 Teampagina
...

Na een welverdiende vakantie is het seizoen voor de mannen van OKK’70 inmiddels al weer twee weken bezig. Dit seizoen zal het vlaggenschip van OKK’70 onder leiding staan van Jaco Verheij. Jaco komt over van AVVA uit Ameide. Naast het aantrekken van een nieuwe trainer/coach zijn er ook drie nieuwe spelers aangetrokken. Erik-Jan Oudenes heeft de stap gemaakt vanuit heren 2 om als buitenaanvaller bij het eerste te gaan spelen. Daarnaast hebben we ook Dennis van der Waal mogen verwelkomen binnen ons team. Dennis heeft de overstap gemaakt van Volley Zuid Rotterdam naar OKK’70. Dennis zal komend seizoen als diagonaal te bewonderen zijn. Tenslotte is Jonathan Heijting overgekomen van WHV Asperen om de middenpositie te versterken.

Nadat er eerst vijf trainingen zijn afgewerkt, zijn de mannen afgelopen weekend afgereisd naar het hoge noorden voor een teamweekend. Na een aantal leuke teambuilding activiteiten op de vrijdagavond, stond zaterdagochtend om 10.00 de eerste wedstrijd op het programma.

Afgelopen twee weken is er voornamelijk getraind op de afstemming tussen de spelverdeler en de aanvallers. Het belangrijkste doel van deze oefendag was dan ook om deze afstemming nog verder te optimaliseren. Naast de afstemming aan het net, zijn er ook verschillende nieuwe tactische afspraken gemaakt over de verdediging waar de heren deze dag mee aan de slag konden. 

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Veracles HS2 uit Groningen. Het was duidelijk nog even inkomen voor de mannen uit Hardinxveld, want er stond al snel een 4-0 achterstand op het scorebord. Nadat de servicepass begon te lopen werd deze tegenstander vrij eenvoudig aan de kant gezet met de setstanden 18-25 en 17-25. 

Direct na de eerste wedstrijd stond de tweede wedstrijd op het programma tegen Donitas HS2. Ook dit is een ploeg uit Groningen. De start van de wedstrijd was dit keer beter dan de vorige wedstrijd. Het spel begon beter te lopen aan Hardinxveldse zijde. Met name de afstemming tussen Michel en Jonathan op de midden ging steeds beter lopen met een aantal mooie punten tot gevolg. Ook Donitas moest het volleybalgeweld uit Hardinxveld met lede ogen aanzien en een verlies van 20-25 en 21-25 incasseren. 

Na een pauze van twee uurtjes mochten de mannen zich weer gaan opwarmen voor de finalewedstrijd. Omdat er maar drie teams meededen, was de finale tussen de nummer 1 (OKK'70 HS1) en nummer 2 (Donitas HS2) van de poule. Deze wedstrijd ging duidelijk een stuk moeizamer dan eerder op de dag tegen Donitas. Gelukkig was de man van de dag Dennis het niet helemaal eens met het moeizame spel en sloeg de ene na de andere bal met veel geweld binnen de lijnen. Uiteindelijk werd de finale met 1-2 in het voordeel van de mannen uit Hardinxveld beslist en was de overwinning een feit.

Naast deze overwinning zijn er ook veel leermomenten meegenomen uit Groningen waar de komende week weer hard op getraind zal worden. Zaterdag 2 september staat de volgende oefenwedstrijd op het programma om 17.00 in de Wielewaal.

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.