Wint tegen een sterk spelend Etten-Leur

21 maart, 2023
Heren 1 Teampagina
...

Afgelopen vrijdag stond er voor de mannen van OKK’70 Heren 1 een thuiswedstrijd op het programma tegen ROWI uit Etten-Leur. In de uitwedstrijd werd hier op een donderdagavond onnodig een setje laten liggen en daarmee een 3-1 winst geboekt. Er was voor de mannen alles aan gelegen om dit thuis recht te zetten met een 4-0 overwinning. Deze wedstrijd was tevens het debuut van interim trainer/coach Ad Slieker in de derde divisie bij de hoofdmacht van OKK’70.

De eerste set schoten de mannen uit de startblokken. Waar de eerste set de afgelopen wedstrijden al vaker een struikelblok is gebleken, werd er dit keer gelijk veel gas gegeven. Met veel dreiging van de middenmannen kon de ruimte aan de buitenkanten makkelijker gevonden worden door spelverdeler Michel de Bruijn. Mede door een goede servicedruk kwamen de mannen uit Etten-Leur geen moment in hun spel en ging de eerste set naar de thuisploeg: 25-18. 

 

ROWI had na de eerste set al heel snel door dat het een lastige wedstrijd voor ze zou gaan worden. Vanaf set twee speelden zij dan ook een alles of niets wedstrijd. Waar het er bij de warming-up regelmatig spectaculair uit kan zien met hard geslagen ballen, komt hier in de wedstrijd vaak weinig van terecht bij dit team. Echter in de tweede set viel alles goed voor de gasten uit Etten-Leur. Met verschillende lange serviceseries werd de thuisploeg volledig onder druk gezet. Helaas is het niet gelukt om hier onderuit te ballen en ging deze set met een stand van 16-25 naar ROWI.

Set 3 en 4 waren nagenoeg identiek aan elkaar. ROWI bleef met heel veel risico spelen wat regelmatig goed uitpakte. Echter kreeg OKK’70 steeds beter grip op het sterke verweer van deze tegenstander. Dit resulteerde in twee spannende sets die beide in het voordeel van de thuisploeg eindigden met setstanden van respectievelijk 25-23 en 26-24.
Na deze zwaarbevochten overwinning staat de mannelijke hoofdmacht van OKK’70 met de ‘finaleweken’ in het vooruitzicht na 19 van de 22 wedstrijden nog steeds bovenaan in de Derde Divisie A. De laatste wedstrijden zullen gespeeld worden tegen de nummer 2 Sliedrecht Sport (uit), nummer 5 Groot-Ammers (thuis) en nummer 3 Ameide (uit). Waar de vrouwelijke hoofdmacht van OKK’70 aanstaande vrijdag hun kampioenswedstrijd speelt om 20.30 thuis in de Wielewaal, staat er voor de mannen om 19.15 dus een pittige en belangrijke wedstrijd in Sliedrecht op het programma in de strijd voor promotie.

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!
...

Remco de Groen 22 maart 2023, 17:11

reply
Succes!