Maakt een grote sprong richting het kampioenschap

30 november, 2022
Meisjes B1 Teampagina
...

Op zaterdag 26 november 2022 ging om 13:15 misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen van start in De Wielewaal. 

De tribune was gevuld, de speelsters waren warm en de coach was mentaal voorbereid op de strijd om de koppositie. 

Aan de andere kant van het net stond ook 

WHV klaar om deze strijd aan te gaan. 

Onze verwachtingen van WHV lagen hoog, omdat zij dit seizoen al veel punten hadden verzameld. Maar tegelijkertijd waren we zelfverzekerd en vastberaden de winst te behalen. De eerste set ging van start.

We begonnen sterk, bleven sterk en eindigden sterk. Dat is eigenlijk alle informatie waarmee we deze set zouden kunnen beschrijven. Ons spel was stabiel, alleen aanvallend hadden we er meer punten uit kunnen trekken. Wel zaten we overal bij en speelden we met elkaar. Een verbazingwekkende overwinning van 25-15 was het resultaat.

Een gewonnen set is nog geen reden om overmoedig te worden. Dus we bleven ook de tweede set scherp. Vaak genoeg hebben we namelijk een come-back van de tegenstander ervaren. Dat is iets wat we ons deze wedstrijd niet konden veroorloven. Een stabiele verdediging bouwden we uit tot degelijke setjes die we goed konden aanvallen. Opvallend deze wedstrijd was ons tactische spel. Aanvallen hoeft niet hard om wel te scoren. Mirthe behield haar titel als koningin van de prikballen en zelfs Alisha scoorde zonder hard te slaan. Het telbord toonde 25-18 toen de set tot zijn einde kwam.

Het leek haast of het kampioenschap onbelangrijk was voor de meiden van WHV. De chaos aan hun kant was tot nu toe ons grootste voordeel. Het leek ons dus niet meer dan logisch dat wij ook deze set zouden pakken om zeker te zijn van de winst. Na een tijdje liepen we een behoorlijke achterstand op, door een moeilijke servicereeks en sterke middenaanvalster van WHV. Wel kwamen we steeds dichterbij door overtuigd te blijven spelen en ons niet gek te laten maken. Terwijl we gelijk op bleven lopen naderden we de 20 punten. Maar laten wij nou niet zo goed zijn in presteren onder druk. Gelukkig was dat ook bij WHV het geval. Maar liefst 6 keer achter elkaar werd door beide teams fout geserveerd. Op een cruciaal moment als deze leverde dat alleen maar meer spanning op. 22-22, 24-24, we bleven spannend dicht bij elkaar. Na veel zenuwen en hard werken overwonnen we de de set met een stand van 29-27. Het was Sanne wie het laatste punt scoorde door de bal achterin weg te leggen en WHV uit te spelen. 

Nieuwe set, nieuwe kansen. En in dit geval de kans om dat vijfde punt te veroveren. Geen chaos meer, geen stomme fouten en bovenal geen belabberde services. En dat laatste lukte. Sanne en Nynke serveerden deze wedstrijd sterk en hadden bijzonder lange servicereeksen. Ruth serveerde alles bovenhands en op een paar uitzonderingen na ging dat foutloos. Zelfs Alisha kwam weer in de flow. WHV liep deze zet niet ver achter, maar waren ook niet goed genoeg om ons in te halen. In de pass brachten Dian, Ruth en Manon veel ballen keurig in de handen van de spelverdeler. Dit bouwden we uit tot meer prachtige aanvallen en tactische prikballen. Onverwacht maar zeer terecht konden we opgelucht ademhalen toen we ook de laatste set wonnen met een stand van 25-21. De vijf punten zijn in de pocket en de kans op het kampioenschap wordt als maar groter.

Op 10 december spelen we in de Basis tegen Sliedrecht Sport en op 17 december staat onze laatste wedstrijd tegen Volley2B gepland in de Wielewaal. We verwachten jullie natuurlijk allemaal op de tribune om ons naar de laatste overwinningen te juichen!

 

Voor de liefhebbers van statistieken onder ons:

  • WHV MB1 staat nu op plek 3 met 21 punten en kan uit twee wedstrijden nog 10 punten halen.
  • Volley Meerkerk MB1 staat nu op plek 2 met 28 punten en kan uit één wedstrijd nog 5 punten halen.
  • OKK’70 MB1 staat nu op plek 1 met 28 punten en kan uit twee wedstrijden nog 10 punten halen. 

Om zeker te zijn van het kampioenschap moeten we dus uit die twee wedstrijden nog 6 punten behalen. Eitje!

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.