Speelt binnenkort in de derde divisie

1 november, 2022
Meisjes B1 Teampagina
...

29 oktober 2022 was de dag dat de bekerwedstrijden van dit jaar van start gingen. Ook wij mochten dit jaar proberen wat punten te pakken. Omdat Voltena zich had teruggetrokken stond er voor ons alleen een wedstrijd tegen Volley2B op de planning. 

Tijdens het warmspelen viel ons al op dat de dames aan de overkant een kop groter en technisch beter waren dan wij. Alles wees erop dat dit een zware wedstrijd zou worden en we er alles uit moesten halen wat erin zat. Maartje uit MA1 en Quirine uit MB2 waren meegegaan, waardoor we meer wisselmogelijkheden en diverse talenten hadden. 

De eerste set begon met onze service en we haalden direct de eerste punten binnen. Helaas kon dit niet eeuwig duren en wist de tegenstander ook te scoren waardoor zij aan service kwamen. De meiden van Volley2B serveerden onwijs sterk en we hebben flink moeten verdedigen om er aan onze kant een aanval uit te kunnen halen. Ook onze aanval werd vervolgens keurig verdedigd en zo bouwde Volley2B keer na keer uit tot een sterke wederaanval. Elk punt dat wij pakten hebben we gevierd en ondanks alle moeilijkheden hielden we elkaar optimistisch. Helaas verloren we de set met 25-11.

Ook de tweede set begonnen we sterk, en dit keer bleven we ook sterk. Onze verdediging was geweldig en Ruth zat overal bij. Ook aan service hebben we allemaal mooie series gemaakt en de meiden aan de overkant radeloos gelaten. We stonden op een gegeven moment zelfs behoorlijk voor! De een na de ander wist uit een mooie pass en set de bal tactisch in het veld van de tegenstander te leggen en onder anderen Sanne scoorde met aanvallen die de tegenstanders alle kanten op ketsten. Maartje was bijzonder sterk in de blokkering en de sfeer zat er goed in. Tot het moment kwam dat de coach van Volley2B een dubbele wissel nam en we erachter kwamen dat hij zijn twee beste speelsters in het veld had gezet. Zij verdedigden aanzienlijk beter en sloegen de ballen bij ons recht op de grond. Dit resulteerde in een verloren set van 25-21.

We speelden (achteraf blijkbaar onnodig) de derde set. Vooraf werd besloten dat weer het beste van moesten maken en centraal stond dat we als team moesten blijven spelen. Deze wedstrijd was namelijk een perfect leermoment voor de rest van het seizoen. Alle kansen werden dus benut om onszelf te verbeteren. Ook nu waren de dames aan de overkant ontzettend goed en bouwden ze elke verdediging uit naar een sterke aanval die ze precies wisten te slaan waar wij ze niet meer konden hebben. Nogsteeds werd aan onze kant van elk punt een feestje gemaakt. Ook deze set ging naar de tegenstander, met een stand van 25-11. 

Moe maar zeker niet teleurgesteld kwamen we weer bij elkaar om de wedstrijd af te sluiten en weer terug te gaan. Tot we te horen kregen dat de tegenstander meerdere meiden had meegenomen van hogere niveaus, waaronder dames die momenteel derde divisie spelen. Dit vrolijkte ons nogmeer op, omdat wij naar onze mening fantastisch gespeeld hebben en er toch bijna een set uit wisten te halen. Nog eventjes en dan kunnen wij dus ook op topniveau gaan volleyballen ;)

Komend weekend spelen we een thuiswedstrijd tegen VC Wik om 12:45 in de Wielewaal. Tot die tijd gaan we weer hard trainen en stiekem ook een beetje bijkomen. 

Tot volgende week!

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.