Op het nippertje 3-2 tegen WHV

23 september, 2022
Meisjes B1 Teampagina
...

Afgelopen zaterdag speelden wij onze allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Onze tegenstander was WHV MB1.

Ons was ter ore gekomen dat de meiden van WHV met een nieuwe samenstelling voor het eerst een nieuw systeem gingen spelen. Dat leek ons voordeel te zijn, aangezien wij al een tijd op elkaar ingespeeld zijn en een hecht team vormen. Gedurende de eerste twee sets was dat ook het geval. De chaos van de tegenstander kwam onze setstanden ten goede, wat alleen maar werd versterkt door ons stabiele spel. Het beste was dat iedereen in het team goed stond te spelen en sterke punten wist te scoren.

De eerste twee sets eindigden met winst: 25-17 en 25-12.

In de derde set vonden onze tegenstanders hun draai in het spel met elkaar. De posities werden duidelijk en we kwamen er steeds meer achter dat deze meiden toch wel zeer degelijk konden volleyballen. Daar waren we niet op voorbereid en opeens werd het toch wel erg spannend. De derde set verloren we 25-20. 

Nog niet helemaal van de schrik bekomen begonnen we de vierde set. Iedereen voelde de drang om te winnen waardoor we erg individueel aan het spelen waren in plaats van als een team. Daardoor maakten we onnodige fouten en moesten we elkaars chaos herstellen. Dit resulteerde in een verloren set van 25-15.

Vijfde set: nu moest het dan toch echt gebeuren. Onze ambitie dit seizoen was om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen, wat betekent dat deze wedstrijd toch echt gewonnen moest worden. Diezelfde drive zagen we terug in het spel van de tegenstander. We bleven gelijk oplopen en werden steeds nerveuzer naarmate we de 15 punten naderden. Tijd voor een time-out dachten Roos en Jasper. Coaches en speelsters schudden elkaar weer even wakker en we kwamen tot de conclusie dat we moesten laten zien dat wij daadwerkelijk dat hechte team zijn dat zo goed met elkaar kan spelen. 

En dat deden we! Na een lange tijd gelijkop te hebben gespeeld scoorden wij toch echt het laatste punt wat resulteerde in een gewonnen set met 19-17.

Ingekomen zijn we in ieder geval en we weten ook dat we hard aan de slag moeten dit seizoen om onze doelen te behalen. Maar voor nu rusten we even uit van de spannende wedstrijd om op zaterdag 1 oktober in topvorm klaar staan om Sliedrecht Sport MB2 onze kwaliteiten te laten zien.

13.15 in de Wielewaal, zien we jullie dan??

Groetjes van Meisjes B1

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.