Van Hardinxveld naar den Dungen en weer terug!

19 mei, 2022
Meisjes B1 Teampagina
...

Zaterdag 7 mei stonden de meiden van OKK’70 weer in de zaal om een lekker potje te gaan volleyballen. Deze keer was de tegenstander Donki Sjot, die tweede staan in de competitie. Het beloofde dus een pittige pot te worden. We waren deze wedstrijd maar met z’n zessen, dus we moesten alles spelen.

 

We begonnen de wedstrijd goed. In het begin van de eerste set konden we aardig meekomen met de tegenstander. Maar hoe verder we in de eerste set kwamen, hoe beter de tegenstander ging volleyballen. Ook de service van de tegenstander was lastig en hadden we een beetje moeite mee waardoor we daar veel punten verloren. En zo verloren we de eerste set helaas met 18-25.

 

En dus op naar de tweede set. Waar we wilden dat het beter ging, ging het juist iets minder goed. We waren iets minder scherp, er gingen wat meer services fout en de pass was te scherp. Hierdoor konden we deze set niet meekomen met Donki Sjot en ook deze set verloren we.

 

Vol goede moed begonnen we aan de derde set. En we begonnen heel goed. Dian serveerde ons naar een 9-0 voorsprong. Maar helaas konden we deze voorsprong niet behouden. Ook deed de tegenstander aan ‘schermen’. Het publiek hielp ons nog door te schreeuwen dat dat niet mocht, maar de tegenstander bleef volhouden dat het wel mocht. Hierdoor raakte de meiden van OKK een beetje gefrustreerd en dat hielp niet mee… Ook deze set ging naar Donki Sjot.

 

Op naar de laatste set, wat zou het lekker zijn als we toch nog een setje konden pakken. Maar al in het begin van de vierde set had Ruth last van haar voet. Ze probeerde nog even vol te houden, maar na een tijdje ging ze er toch uit, dus stond OKK met 5 in het veld. Dus met 1tje minder dan Donki Sjot moesten de meiden van OKK proberen toch nog goed te blijven volleyballen. Dat was lastiger dan ze dachten. Ruth zag vanaf de kant dat het niet zo goed ging en ze wilde het toch weer gaan proberen. En zo stonden ze weer met z’n zessen in het veld. Ze kwamen goed mee met de tegenstander, maar helaas waren ze net iets beter, waardoor we ook de vierde set helaas hebben verloren met 25-20.

 

Maarr, dit was niet de laatste set tegen Donki Sjot. We stonden namelijk een week later in Den Dungen. We mochten opnieuw tegen Donki Sjot spelen. Voor de wedstrijd werd er al even met de scheids en de coach gesproken over het schermen, en toen was afgesproken dat ze het niet zouden doen. Er waren 5 meiden van de B, maar gelukkig konden er drie mee van de C. Zo konden we toch met 8 speelsters de wedstrijd spelen.

 

We begonnen goed. Konden meekomen met de tegenstander. We waren goed aan het volleyballen, we hadden passend veel in het achterveld maar we konden helaas niet de punten maken. Waardoor we deze set helaas verloren met 25-20.

 

De tweede set, 0-0, nieuwe kansen. Waar we in de eerste set de punten niet konden maken, ging dat deze set beter. Ook de service ging veel beter, we hebben veel punten gemaakt met de services. We waren blij met elk punt en het ging steeds beter. We stonden voor en daardoor gingen we nog beter volleyballen en de punten nog meer vieren! En zo wonnen we de tweede set!!

 

Helaas ging het de derde en vierde set weer wat minder, de tegenstander serveerde heel goed waardoor wij de passjes niet onder controle kregen. Ook wij waren wat minder aan het serveren, dus helaas verloren we allebei de sets…

 

Maar toch hebben we een setje weten te winnen tegen de nummer 2. Aankomende zaterdag, 21 mei spelen wij onze laatste wedstrijd van het seizoen:

 

11.15 in sporthal de Appelgaard, zien we jullie daar? 

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.