Waar vorige week op vrijdagavond een uitwedstrijd werd gespeeld, mochten we deze week nog een dagje eerder. Op donderdagavond stond er een wedstrijd tegen Volley2B DS2 op de planning. Flink haasten voor sommigen en anderen kwamen nog bij van Koningsdag, maar om iets over 6 stond iedereen klaar om te vertrekken. Met de kinderstoeltjes nog in de auto, gingen we op weg naar Bergschenhoek. Alle 3 de auto’s verlieten de snelweg via een andere afrit, maar kwamen deze keer gelukkig wel allemaal terecht bij de goede sporthal…

 

We hadden van tevoren nog geen idee wat voor tegenstander we zouden treffen. Eind april (vanwege alle coronastops) pas voor het eerst een tegenstander uit de competitie treffen, is toch wel gek! Op papier beloofde het een leuke pot te worden, want naast ons is Volley2B het enige team dat heeft weten te winnen van de koploper SNA DS1.

 

We begonnen sterk aan de wedstrijd. De ‘oranjes’ aan de overkant van het net kregen de service niet onder controle en de ballen die terugkwamen kregen zij meteen weer om de oren. Zo werd de wedstrijd geopend met een flinke voorsprong. We bleven het steady spel voortzetten en Jorinde stonden de ballen er heerlijk in te rammen. Het waren ‘’prettige’’ ballen, toch Jorinde? Zo werd de eerste set binnengesleept op een stand van 25-15.

 

In set 2 bijna een volledig nieuwe selectie het veld op en ook zij wisten, na even inkomen, Volley2B geen kans te geven. Door een genadeloze 3-meter aanval van Tessa, was Volley2B het spoor bijster. Ook op de service van Emma hadden ze geen antwoord. Zo werd set 2 gewonnen, 25-20.

 

In set 3 gingen we echt heeeul lekker. De setjes van jongste zus Timmer, wisten de oudste goed te vinden. Ook de service zat er weer goed op. Volley2B had geen schijn van kans, 25-8 werd de eindstand.

 

Voordat er werd begonnen aan de laatste set van de wedstrijd stapte de scheids ineens van zijn stoel en kwam (gelukkig) weer terug. Later kwamen we erachter dat hij voor de zekerheid toch zijn kaarten maar had gepakt. Want Roy, was aan de kant niet te houden (grapje hoor… Roy is namelijk altijd aardig tegen de scheids). In set 4 ging het redelijk gelijk  op en wisten we de ballen van Volley2B niet onder controle te houden. Volley2B kreeg veel aanmoediging van het publiek, om toch die laatste set binnen te slepen. We kregen opmerkingen om de oren als: ‘’Groen is toch niet mijn lievelingskleur’’ en ‘’Serveer op die groene’’ We maakten het nog even spannend, maar aan het eind van de set wisten we de voorsprong toch te pakken, mede door de lekkere aanvallen van Jorinde en Marjolein. Bij 25-20 klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

 

Na deze topwedstrijd hadden we natuurlijk nog wel iets lekkers verdiend, dus nog even gauw langs het restaurant met de gouden bogen. Helaas mocht er per auto maar 1 kortingscoupon gebruikt worden, maar hiervoor was de oplossing snel bedacht…. Judith en Esther volgden ons gewoon te voet door de McDrive.

 

Hoppa, weer 5 punten in the pocket! De komende tijd staan er voor ons nog genoeg wedstrijden op het programma, check onze instapost voor meer info: okk70dames1

 

Tot de volgende!