Update coronamaatregelen: avondsluiting en "wat als besmet?"

28 november, 2021
Bestuur Teampagina
...

Op vrijdag 26 november 2021 zijn door de overheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Hieronder meer informatie daarover.

Verder informatie over wat te doen in geval van een coronabesmetting binnen je team.

De nieuwe coronamaatregelen: avondsluiting
De overheid heeft een avondsluiting aangekondigd die ook geldt voor de amateursport. De maatregel geldt vanaf zondag 28 november en duurt tot in ieder geval zondag 19 december.

Er mag na 17:00 uur niet meer worden gevolleybald. We gaan daardoor helaas toch weer te maken krijgen met flinke verstoring van onze sportactiviteiten. Dit geldt zowel voor trainingen als voor wedstrijden. Voor onze club betekent dit praktisch:

  • Alle trainingen komen te vervallen, want er zijn geen trainingen binnen onze club die voor 17:00 uur zijn afgelopen.
  • De consequenties voor wedstrijden zijn op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Alle wedstrijden die plaatsvinden na 17:00 uur kunnen sowieso niet doorgaan, althans in ieder geval niet op de geplande momenten. Wedstrijden op zaterdag die voor 17:00 uur zijn afgelopen zouden volgens de regels gewoon door mogen gaan, maar we zijn nog in afwachting van meer informatie hierover van de Nevobo.
  • We verwachten dat de CMV-toernooien (niveau 1 t/m 4) gewoon zullen gewoon doorgaan (de eerstvolgende staat gepland op zaterdag 18 december in Sliedrecht).


Meer informatie:


Wat als iemand binnen jouw team positief is getest op corona?
In geval van een teamlid dat positief is getest op corona zijn de landelijke richtlijnen leidend in hoe hier mee om te gaan. Op de website van NOC*NSF staat hierover het volgende.

"In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.
 
Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.
 
Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.
"

Tot slot
De nieuwe coronamaatregelen zijn flink balen voor onze club.  Nog niet zo lang geleden hoopten we dat het gewoon weer een normaal seizoen zou worden. Het mag helaas niet zo zijn. Het wordt weer even doorbijten, maar laten we niet bij de pakken neerzitten en uitkijken naar betere tijden!

Nog vragen? Neem dan contact op met onze coronacoördinator Martijn (algemeen@okk70.nl / 06-19172662).

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.