Adje voor de sfeer

25 maart, 2024
Dames 1 Teampagina
...

Na de overwinning op Donki Sjot op Super Saturday XL, stond afgelopen donderdag alweer de volgende wedstrijd op het programma voor Dames 1. In de Appelgaard begon om 20.00 de bespreking voor de wedstrijd, vol wijze lessen van Ad Slieker. De tegenstander was Zuvo (wist je dat dat voor Zundert Volleybal staat?), waartegen in de eerste helft met 3-1 verloren werd. Iedereen was gebrand om nu wel te winnen, ook met het oog op promotie.

In de eerste set keek het team al snel tegen een tegenstand aan door eigen fouten en moeilijke service van de tegenstander. Bij een stand van 12-18 kwam Esther Klop aan service en liet het team geen punt meer liggen, wat resulteerde in een setstand van 25-18.

Na deze eerste set was het verzet van Zuvo verbroken en werd het team uit Zundert zonder punten en zonder drankje naar huis gestuurd. De setstanden werden 25-11, 25-12 en 25-7. Lange serviceseries van (nogmaals) Esther Klop en ArriĆ«tte de Jong, hoge blokkeringen van Jorinde Meijer, aanvalspower aan de buitenkanten en rust in het achterveld door Rachel Klop, zorgden ervoor dat het team uit Zundert niet meer dichtbij kon komen. In de vierde set stond zelfs een stand van 17-1 op het scorebord, en werd zelfs gejuicht door het eigen team toen er (eindelijk) fout geserveerd werd.

Na het laatste punt, werd nog gezongen voor trouwe supporter Freek, die gewoon op zijn 50ste verjaardag was komen kijken. Na de overwinningsfoto, brachten de meesten nog een bezoekje aan het favoriete restaurant. Daar werd heerlijk gegeten, helaas mislukte een koppelpoging.

Door deze vierde 4-0 overwinning, staan de dames nu op de derde plek in de promotieklasse en daarmee op promoveren naar de derde divisie. Het seizoen is echter nog niet afgelopen en er zal hard gewerkt moeten worden om deze plek te behouden. Dinsdag 26 staat de volgende wedstrijd alweer op het programma en zal het team afreizen naar Oost West en Middelbeers om het op te nemen tegen ODI. Support wordt erg gewaardeerd, dus heb jij net als de dames geen idee waar dit ligt, zin in een toeristisch ritje en kan je hard schreeuwen en/of klappen? Dan zien we je graag op de tribune dinsdag!