Revanche

3 maart, 2024
Dames 1 Teampagina
...

Op zaterdag 2 maart was het zover: de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Dit keer thuis. En wat wilden we ons graag revancheren. Aan de vorige wedstrijd tegen hen hielden we een vervelend gevoel over. We speelden toen niet op ons best en wisten, hoewel het spannend was, geen enkele set binnen te slepen. Spannend was het deze keer weer. Zeker in de tweede set scheelde het maar een haartje. Gelukkig trokken wij dit keer aan het langste eind.

Al vrij vroeg in het spel was het duidelijk welke strategie we nodig hadden om onze kans op de winst zo groot mogelijk te maken. Stap 1 was om in de blokkering de focus te leggen op de buitenkant. Stap 2 was servicedruk om zo hun midden en passer-loper zo veel mogelijk buiten spel te zetten, waarbij we de passer-loper tevens wilden ontwijken met onze service. Stap 3 was om eigen kansen af te maken. 

Stap 1 en 2 lukte goed, en ook stap 3 was een succes. Misschien lag het aan Tessa haar nieuwe schoenen. Of misschien aan het feit dat Esther verdriet en boosheid moest uiten (hoewel haar goudvis ‘blubber' een tijdje terug uit de kom was gesprongen en een tijdje in coma buiten de kom had gelegen, is het goudvis ‘spetter' die als eerste dit leven verliet afgelopen week). Of misschien lag het aan Hanna haar nieuwe baan. In ieder geval was het niet te missen dat op de buitenkanten onze aanvallers niet te stoppen waren. Punt na punt wisten ze de bal op de grond te krijgen. 


Al met al wisten we 5 punten binnen te halen en zijn we zeer tevreden over deze wedstrijd. Uiteraad was het echt een teameffort. Onze interim-libero Rachel speelde, hoewel ze geen stem had om de bal op te eisen, weer voortreffelijk. De sets kwamen goed aan. De kant zong mee en moedigde aan. Het publiek van zo’n 100 man zorgde voor een topsfeer. De dubbele wissels hebben zich bewezen. Alles werkte mee om de volle winst te behalen. 

We kijken uit naar de volgende wedstrijd waar we deze flow hopen door te zetten. 

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.