Neemt 3 punten mee uit Den Dungen

28 november, 2023
Dames 1 Teampagina
...

In het herfstige Hardinxveld trotseerde het eerste damesteam helaas niet alleen de kou en de regen, maar ook de gevreesde verkoudheid. Met een snufneus hier, een snotterige daar, begaf het team zich richting Den Dungen. De een had ‘s ochtends de Sinterklaasoptocht getrotseerd en de ander had als ware klusser een huis recht gezet. Helaas vertrokken de dames zonder Emma, die ziek op bed lag.  

Met negen strijdlustige dames ging het team de uitdaging aan, zonder versterking vanuit andere teams. Donki Sjot had al een tijdje stevig de tweede plek in handen en stond garant voor een pittig potje volleybal. De dames konden laten zien waartoe ze in staat zijn in de nog vrij onbekende promotieklasse. In een aantrekkelijke wedstrijd, met mooi en frivool aanvalsspel, werd met 3-2 aan het langste eind getrokken en laat men wederom zien dat zij voor niemand bang hoeven te zijn als promovendus.

Met enkele fanatieke supporters op de tribunes in Sporthal de Misse, werd er fel gestart. Iets wat de laatste paar wedstrijd wel vaker het geval is. Heel geconcentreerd in het achterveld en erg gretig aan het net. Lotte de Bruin zat blokkerend overal aan, waardoor Amber Michielse naar hartenlust kon verdedigen. Met 12-25 leek het wel alsof er tegen een verkeerd team gespeeld werd, maar uiteindelijk was het vooral het volwassen volleybal wat OKK ’70 liet zien wat zorgde voor een dikke winst in set 1.

Dat Donki Sjot niet zomaar op een gedeeld eerste plek stond, lieten zij in set 2 wel zien. Er werd veel verdedigd aan de overkant, waardoor de hard hitters uit Hardinxveld het punt soms wel drie keer moesten maken voordat hij daadwerkelijk op de grond lag. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk waren het de Brabantse dames die de spannende tweede set naar zich toe trokken. Set 3 was een kopie een van set 2, beide werden nipt met 25-23 verloren.

Esther Klop loste haar zusje Rachel af aan de buitenkant, waardoor Marjolein Verheul voor nog meer aanvalspower kon zorgen op de diagonaal. Met hernieuwde krachten en wederom een weergaloze Tessa Verhoeven dwongen de groenen een vijfde set af door de vierde omloop met 16-25 te winnen.

OKK 70 zat in de flow en was niet van plan hier uit te komen. In de vijfde set stond er al snel een comfortabele voorsprong op de borden, waarna er na de kantwissel met 7-15 genoten kon worden van het overwinningsdrankje. 3-2 winnen van een topteam, dat smaakt naar meer.


Gelukkig kunnen de dames woensdag alweer aan de bak. In en tegen Sliedrecht nemen de dames het op tegen het ervaren team van Sliedrecht Sport. Om 21.00 in Sporthal de Basis moet de winning streak een vervolg gaan krijgen.

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.