Ontwikkelt op diverse vlakken verder en wint de volle punten

20 november, 2023
Dames 1 Teampagina
...

De afgelopen weken stonden voor de dames uit Dames 1 in teken van ontwikkelingen maken. Jorinde mocht haar debuut maken bij Next Volley Dordrecht DS1 wat uitkomt in de eerste divisie, Lotte parkeerde voor het eerst achteruit in met de auto op de oprit naast haar huis, Arriëtte ontwikkelde een nieuw teken voor scheidsrechters wanneer de bal het dak raakt, Hanna is aan de slag gegaan met het maken van OKK’70 vragen voor de clubquiz met als thema ‘terug in de tijd’, gecombineerd met krantenknipsels en de ’hoekaanvallers’ optimaliseerde deze week hun snellere aanval.
Ook vlak voor de wedstrijd werden de ontwikkelingen van Sinterklaas op de voet gevolgd en werd dit zelfs gekeken in de kleedkamer.

Na drie verloren wedstrijden op rij (twee in de competitie en één in de beker), wist het eerste damesteam van OKK ’70 zaterdagmiddag 18 november 2023 weer eens de volle buit te pakken in eigen huis. Met zeer geconcentreerd verdedigen en snel aanvalsspel liet de Hardinxveldse formatie de dames uit Drunen met lege handen huiswaarts keren. 4-0 was de eindscore, waardoor de top 3 nog altijd in zicht blijft.

Hanna Timmer was zaterdag nog niet inzetbaar, maar met jeugdspeelsters Alisha Nederveen en Maartje Brieffies werd er met 12 meiden de strijd aangegaan met laagvlieger Minerva uit Drunen. OKK ’70 startte geconcentreerd, was zeer attent in de verdediging en rally-situaties. Esther Klop was in set 1 veelal het eindstation van de aanval en liet wederom zien dat zij een van de betere volleybalsters in deze competitie is. Met 25-17 was de start in ieder geval goed. Set 2 leek een kopie te gaan worden van set 1, waarbij er weer vroeg in de set een voorsprong gepakt werd. Rachel Klop begon steeds beter de tempo ballen van Judith Timmer erin te slaan en er leek geen vuiltje aan de lucht. De service stokte echter halverwege de set, waardoor Minerva nog dichterbij kwam. Gelukkig gooide Jorinde Meijer de deur van set 2 definitief op het slot met enkele belangrijke scores boven de 20. Met 25-20 werd ook de tweede set gewonnen.

In het begin van de derde set liepen de dames van coach Roy Kroon (te) makkelijk naar een ruime voorsprong. Door deze eenvoudige start lieten de dames ongemerkt toch de teugels een beetje vieren, waardoor Minerva in elke servicebeurt een klein beetje dichterbij kon kruipen. Met de ervaren Arriëtte de Jong en Marjolein Verheul als rasechte “closers” in het eind van set 3 in het veld, werd deze alsnog binnengehaald met 25-20. Het bonuspunt van set 4 wilden de dames maar al te graag binnenhalen en dus werd er weer met hernieuwde energie gestart. Tessa Verhoeven was de hele wedstrijd al onhoudbaar in de aanval aan de buitenkant en groeide uit tot de topscorer van de dag. Er werd voldoende afstand genomen, waardoor de hoop op een puntje vrij snel vervloog bij de gasten uit Drunen.

Aan het einde van de set kon ook het jonge talent Alisha Nederveen nog even binnen de lijnen komen. Met 25-12 werd deze goede wedstrijd frivool afgesloten. Met een goed ontwikkelde schaal patat en snacks werd de overtuigde winst gevierd. Zaterdag 25 november 2023 spelen de dames in Den Dungen tegen de nummer twee uit de competitie. De eerste thuiswedstrijd staat pas weer vrijdag 8 december 2023 gepland, in sporthal De Wielewaal.

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.