Kampioen!

6 april, 2023
Dames 1 Teampagina
...

Afgelopen zaterdag 1 april was het zover voor de dames van ons eerste team. Na een mislukte poging tegen Atak DS1, was er nu opnieuw de kans om kampioen te worden. In de altijd lastige uitwedstrijd in sporthal de Basis moesten er 2 sets gewonnen worden om het kampioenschap op naam te zetten van OKK´70. 

Ietwat gespannen stonden de dames klaar om te beginnen aan het wedstrijd tegen Sliedrecht Sport DS5. Passend liep het erg stroef en ook aanvallend bleek het lastig om de punten te scoren. Sliedrecht was een team dat de servicedruk flink op wist te voeren en mede hierdoor wist Sliedrecht de eerste set met 25-20 te winnen. 

 

Het vuur ontbrak bij de Hardinxveldse dames. Set 2 startte wederom stroef, maar halverwege de set was er toch strijdlust te zien. Een duidelijke peptalk van coach Roy Kroon en een uitmuntende invalbeurt van Rachel Klop zorgde ervoor dat de meiden weer gingen geloven in een goede afloop. Zowel passend als aanvallend had Rachel het allemaal op orde. Aanval na aanval wist zij te scoren. Hoewel het voor de winst in set 2 net te laat was, was de wil om die 2 felbegeerde sets binnen te halen duidelijk aanwezig. 

In set 3 keerde het tij en zag het er allemaal rooskleuriger uit. Er werd gestart met een flinke voorsprong door goede serviceseries. De passlijn had de servicepass iets meer onder controle, waardoor de setters de set-ups op maat konden afleveren bij de aanvallers. Een klein dipje zorgde ervoor dat Sliedrecht toch weer dichterbij kwam, maar gelukkig kwam de setwinst niet in gevaar en met 21-25 werd de set beslist in het voordeel van OKK. 

De dames geloofden er weer in en zouden kostte wat het kost die 4e set binnen slepen. De hele wedstrijd stonden de dames van Sliedrecht al een goede pot te volleyballen en ook in set 4 lieten zij weer zien over welke kwaliteiten zij beschikten. De blokkering bij Sliedrecht stond als een huis, waardoor het voor onze aanvallers erg lastig werd gemaakt. Gelukkig lieten zowel Lotte de Bruin als Marjolein Verheul zien dat zij blokkerend echt niet onder deden voor de dames uit Sliedrecht en werd de beslissende set door alertheid aan het net binnengesleept. Met een score van 25-23 op het scorebord in het voordeel van OKK, kon de slotfase van deze set bijna niet spannender. Onder aanmoediging van het vele Hardinxveldse publiek werd het kampioenschap uitgebreid gevierd in sporthal de Basis. 

De kersverse kampioenen wisten ook in set 5 aan het langste eind te trekken en konden met een 3-2 overwinning op zak het kampioenschap uitgebreid gaan vieren. Hetgeen wat de dames hadden laten zien deze middag was allemaal niet hoogstaand, maar ze hebben wel laten zien dat ze beschikken over de nodige wilskracht. Door hard te blijven werken hebben de dames het kampioenschap in de eerste klasse binnengehaald. Waar er tot twee wedstrijden terug geen vuiltje aan de lucht was hebben de dames in de wedstrijden tegen Atak en Sliedrecht wel gemerkt dat het niet allemaal vanzelf gaat. Zeker nu ze volgend jaar uit zullen komen in de felbegeerde promotieklasse, weet de gehele selectie dat er nog veel werk aan de winkel is.

Maar het belangrijkste voor nu is dat het doel van dit jaar is behaald! Met als kers op de taart spelen de dames op 22 april de bekerfinale in Panningen. Er zijn nog enkele plekken over in de 2 bussen die af zullen reizen naar Panningen. Mocht je hier bij willen zijn, inschrijven is nog mogelijk. Wees er snel bij, want vol = vol!

Donderdag ? wordt de laatste competitiewedstrijd in de 1e klasse gespeeld in de Appelgaard, van harte uitgenodigd!

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.