Wint belangrijke wedstrijden

18 november, 2021
Meisjes C1 Teampagina
...

Meisjes C is nog altijd de trotse koploper van hun competitie. Er worden binnen het team stappen gezet en met z´n allen gaan we steeds beter spelen. We konden dit gelijk laten zien op 30 oktober tijdens een uitwedstrijd tegen Volley Meerkerk. Helaas kon Rebekka er niet bij zijn omdat ze in quarantaine zit, maar gelukkig kon Ilze weer met ons mee doen. De eerste set werd met gemak gewonnen, ondanks dat we qua lengte echt wel een stukje kleiner waren dan sommige meiden van Meerkerk. We legden een goede servicedruk neer en hier had Meerkerk geen antwoord op. Het werd 6-25 voor ons. De twee sets die volgden kwam Meerkerk wat beter in hun spelletje gelukkig bleven we geconcentreerd spelen en wonnen we de 2e set met 14-25 en de 3e set met 16-25. In de vierde set ging het helaas mis. De scherpte was weg en dit had een vervelend gevolg. We stonden tegen het einde van de set nog zes of zeven punten voor, maar Meerkerk kwam terug. Mede geholpen door twee arbitraire fouten in ons nadeel in de laatste drie punten won Meerkerk de set met 26-24. Gelukkig wonnen we wel met 3-1 de wedstrijd, maar die laatste set zorgde toch voor een zure nasmaak.

Gelukkig kregen we een week later de kans op revanche. Ditmaal is de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. We hadden de eerste wedstrijd van het seizoen al met 4-0 van deze ploeg gewonnen, dus reisden we met vertrouwen af naar onze buren. We hadden echter in Meerkerk wel geleerd wat de consequenties van onderschatting kunnen zijn. Ilze en Rebekka waren er helaas niet bij, dus we moesten het met z’n zessen doen vandaag. Bij een ander team vervanging regelen was helaas niet mogelijk. In de eerste set hadden we geen kind aan Sliedrecht. We waren scherp en lieten ze alle hoeken van het veld zien. De eerste set werd 3-25. Deze royale score zorgde ervoor dat Bertijn en Leon moesten trakteren op de training. Het bleek echter wel dat 1 taart voldoende was voor de meiden, want daarna werd het echt beduidend minder aan onze kant. Sliedrecht kwam beter in het spelletje en speelde steeds meer rally’s goed uit. Dit zorgde ervoor dat ze ook met meer enthousiasme gingen spelen. Gelukkig waren we nog wel scherp genoeg om de wedstrijd goed uit te spelen. De setstanden waren 14-25, 16-25 en 13-25. Het ziet er royaal uit, maar in sommige delen van de wedstrijd ging het niet vanzelf. Gelukkig hadden we individuele klasse in huis, en dit gaf de doorslag. Het mooiste moment hierin was dat Susan het allerlaatste punt met een bovenhandse service scoorde met een ace. Ander goed nieuws kam die dag uit Ameide. AVVA won met 3-1 van Volley Meerkerk. Hierdoor kan Meerkerk ons niet meer inhalen qua aantal punten.

Een week later stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen VC WIK op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd had WIK 16 punten en wij 27. WIK heeft echter nog wel twee wedstrijden minder gespeeld dan wij. Het was voor onze titelaspiraties belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Het helpt dan niet mee dat we nog steeds twee speelsters missen, maar ditmaal konden Sanne en Alisha van meisjes B met ons meedoen. De wedstrijd begon gelijk op. Het was duidelijk dat we aanvallend WIK onder druk moeten zetten. Dit lukte er goed. We wisten op de juiste plekken in het veld onze aanval neer te leggen en we wonnen de set met 25-18. In de tweede set begonnen we erg chaotisch. We keken als snel tegen een ruime achterstand aan. Ondanks een aantal wissels en time-outs konen we het tij niet keren en verloren we de set met 15-25. De sets daarna waren weer erg spannend. Het was duidelijk te merken dat de druk er dik op stond bij beide teams. Er gingen aan beide kanten soms simpele dingen mis, zoals onderhandse services. Echter speelden we wel met het vertrouwen dat we ze konden pakken. Iedereen liep voor elkaar en dit resulteerde in soms wat hachelijke rally’s. Wij waren gelukkig degene die de hoofden het koelst wisten te houden. Daardoor wonnen we de 3e set met 25-19 en de 4e set met 25-20. Het publiek, die we helaas de laatste thuiswedstrijd moeten missen, was de grote winnaar. Zij zagen een spannende pot die we uiteindelijk naar onze hand wisten te zetten. We hebben een kampioenschap nog in eigen hand. Dit wordt zonder twijfel vervolgd.

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.