Kampioenen!

8 april, 2024
Heren 1 Teampagina
...

Nadat enkele weken geleden de felbegeerde promotie al was binnen gesleept wilde de mannen van OKK’70 koste wat kost het kampioenschap ook binnenhalen. Dat zou immers een fraaie beloning zijn voor een degelijk seizoen. Doordat concurrent Sliedrecht Sport hier en daar een setje meer morste de laatste weken dan de Hardinxvelders, was het zelfs mogelijk om een wedstrijd voor het einde van de competitie kampioen te worden en dat betekende dat het tegen middenmoter Rowi uit Etten-Leur in eigen huis afgemaakt kon worden.

Onder toeziend oog van de trouwe supportersschare startte de heren zeer overtuigend. De bezoekers werden serverend onder druk gezet en de verdediging van de thuisploeg stond als een huis. Zenuwen leken totaal afwezig en de mannen uit Etten-Leur wisten niet waar ze het zoeken moesten. Bij een 20-10 tussenstand begon de OKK’70 motor echter te sputteren en sloop er onzekerheid in de ploeg. De passing bleef te ver van het net hangen, waardoor het spel voorspelbaar werd en de aanvallers steeds meer moeite kregen om de ballen langs de blokkering van Rowi te krijgen. Punt voor punt kropen de bezoekers dichterbij, maar de voorsprong van OKK’70 bleek uiteindelijk te groot: 25-21.

In deel twee lieten de bezoekers zien het geloof volledig teruggevonden te hebben. Het ‘alles-of-niets’ spel waar Rowi bekend om staat werd met verve uitgevoerd; iedere halve gelegenheid om de bal zo hard mogelijk te slaan werd aangegrepen en veelal leidde dit tot een score via de handen van de OKK’70 blokkering. Bij deze ballen is het lastig te voorspellen waar ze zullen belanden, waardoor het voor de verdediging moeilijk was de juiste uitgangspositie te bepalen. Toch lieten ook de Hardinxvelders zich niet onbetuigd met aanvallen vanaf met name de hoeken van het veld. Een gelijk opgaande score was het gevolg en de spanning was haast om te snijden. Op dat moment lukte het de Hardinxveldse heren eindelijk om een aantal keer op rij de blokkering wel goed sluitend en over het net reikend neer te zetten. Binnen enkele ogenblikken was de spanning dan ook plotsklaps verdwenen: 25-20.

Het derde bedrijf werd aangevangen met de wetenschap dat winst het kampioenschap zou betekenen. Altijd maar de vraag of dit extra druk met zich meebrengt met mogelijk negatieve gevolgen voor het spelniveau. Dit leek van meet af aan echter nauwelijks het geval. Het spel werd stabieler dan eerder in de wedstrijd, de servedruk werd opgevoerd en al snel stond er een voorsprong van enkele punten op het scorebord. Zo overtuigend als de Hardinxveldse ploeg eerder in het seizoen de wil oplegde aan menig opponent werd het nooit, maar uiteindelijk was het ruimschoots voldoende om het zo fel begeerde kampioenschap over de streep te trekken: 25-19.

Dolgelukkig vielen de spelers elkaar in de armen, het publiek klapten de handen stuk voor de lokale volleybalhelden en ook tegenstander Rowi toonde zich sportief met applaus en felicitaties. Wat een prachtig moment tegen het einde van seizoen 2023/2024. Iets om als ploeg en vereniging trots op te zijn!

Uiteraard moest de vierde set ook nog gespeeld worden, al deed deze er voor de stand niet meer toe. De concentratie leek bij de thuisploeg dan ook enigszins verdwenen, waardoor de foutenlast te hoog werd om aanspraak te maken op een ‘clean sheet’. Rowi wilde nog wel graag een setje winnen en de wil was simpelweg groter aan hun kant van het net. Een logische 21-25 was het gevolg; jammer, maar niet meer dan dat, het kampioensfeest kon vanaf dat moment losbarsten…

Direct na de wedstrijd werden de felicitaties vanuit het bestuur overgebracht door onze voorzitster Marieke, scheidend dames 1 coach Roy Kroon verzorgde samen met sponsor Martin Nederveen van “Nederveen Opleidingen en Trainingen” voor een welverdiend biertje voor de mannen en van sponsor L. van der Waal (specialist in tuin- en inframachines) ontving de ploeg een anderhalve meter groot plakkaat van chocolade met de tekst “Kampioen 3e divisie 2023/2024”. Geweldig hoe we in het zonnetje zijn gezet, iedereen hartelijk dank voor het meeleven en het supporten van ons als ploeg. Het feit dat we thuis ongeslagen zijn dit seizoen (slechts 5 sets verloren in 11 thuiswedstrijden) valt natuurlijk niet los te zien van de steun van het thuispubliek. Echt genieten!

En nu? Komende zaterdag spelen we de laatste competitiewedstrijd in Papendrecht tegen Flits, waar dus geen belang richting de stand in de competitie meer is. Daarna gaan we ons voorbereiden op de échte afsluiting van dit seizoen: de bekerfinale op 11 mei in de Basis in Sliedrecht. En er is uiteraard maar 1 doel in deze finale: winnen! We gaan er alles aan doen om dat te bereiken en op die manier ‘de dubbel’ te pakken. Ook dan zien we onze groene supportersschare weer graag op de tribune plaatsnemen voor het nodige steuntje in de rug. Aanvang van dit duel is 15.30u. Tot dan!

0 reacties

Je bericht is leeg.
Je naam ontbreekt of is te kort.
Je e-mailadres ontbreekt of is onjuist!

Wees de eerste die reageert

Er zijn nog geen reacties op dit nieuws item! Wees de eerste die reageert.