Lammetjes vs. Achterstevorenopdegrond

21 september, 2020
Dames 1 Teampagina
...

Vrijdagavond, 18 september. Na ons vaste Ice-Tea-drinken-voor-de-wedstrijd-momentje zetten we met elkaar het net op. Nog geen 24 uur geleden stonden we ook in de zaal, onze laatste minuten van vier weken voorbereidingstijd te benutten. In een paar weken hebben we veel gedaan. We hebben hard getraind, en oefenwedstrijden gespeeld waarin we zeker al hoogtepunten lieten zien. Vanavond hoopt ieder van ons het niveau van die hoogtepunten te halen.

Tijdens het inspelen zien we onze ex-teamgenootjes Zoë en Rachel op de tribune zitten. Dit doet ons team goed. Dankzij zaalwacht Johan Timmer en Martijn de Bruijn is support van dit publiek vanavond mogelijk. Bedankt!!

Voordat we het veld opgaan herhaalt Roy wat de drie aandachtspunten zijn. Communicatie, denken in series, en plezier maken. ‘Na een halfjaar geen wedstrijden spelen moeten jullie je voelen als lammetjes die weer de wei in mogen’. Na een ingrijpen aan alle kanten van meiden die zeggen dat het koeien zijn die weer de wei in mogen, zwaaien we nog even coronaproof naar de tegenstander, en nemen we onze posities in.

Eerste set
Het fluitsignaal van Jan Klop klinkt. De wedstrijd begint. We lopen het grootste deel van de set een aantal punten voor op de tegenstander. In de time-outs krijgen we mee dat we elkaar scherp moeten houden door te vertellen wat we gaan doen. ‘Ik sluit aan, ik zit rechtdoor, pass naar het midden, ik heb het gezien’, opmerkingen die daarom door het veld heen te horen zijn. De passjes komen lekker aan waardoor Arriëtte geen Braziliaanse set-ups hoeft te verzinnen. We verdienen punten door goede services. De laatste punten wil Roy dat we overtuigend spelen, zodat de tegenstanders niet het gevoel krijgen dat ze de volgende set kans maken om te winnen. We sluiten de eerste set van het seizoen af met 25-17. Hoppa!

Tweede set
We gaan de tweede set weer met focus het veld op. Deze set is het al helemaal niet nodig om gekke dingen te doen. Onze tegenstander VV-VAT maakt de fouten. Volgens Roy (pas op, schokkende uitspraak) liggen ze al achterstevoren op de grond, en hoeven we ze alleen nog maar dood te stampen. En dat doen we. Eindstand, 25-7.

Derde set
Deze set laat VV-VAT zien dat ze weldegelijk kunnen serveren. We hebben moeite met de passing en maken nu zelf de fouten. In de time-outs spreken we af om de focus te leggen op series en side-outs. We maken eigen series zo lang mogelijk, en bij een punt voor de tegenstander proberen we het meteen terug te pakken. Een goed plan, helaas de uitvoering wat minder. Het lukt ons niet om in te lopen en verliezen deze set met 17-25.

Vierde set
Set vier is een nek aan nek race. Elk puntje is cruciaal. Onze middenspelers Jorinde en Lisanne zijn het gevoel met hun service kwijt, en Roy maakt een verstandige keuze om hen bij hun service te wisselen voor Marjolein en Hanna. Het blijft gelijk oplopen. Merel, en eigenlijk wij allemaal, schijten van angst de laatste punten in onze broek. Gelukkig weten we de set met 27-25 te winnen en hoeven we niet met onze schijtbroeken een 5e set te spelen.

Na afloop
Wist u dat er binnen het team een wisselbeker rondgaat? Na elke wedstrijd blikken de spelers terug op de wedstrijd om te beoordelen wie er volgens hen uitblonk. Roy deelt blaadjes uit waarop iedere speler zijn top 3 schrijft. Daarna verzamelt Roy de blaadjes, en degene met de meeste punten wint de wisselbeker: het ‘als iedereen meeloopt hebbie n optocht’ boek. Overigens te bestellen bij bol.com.

Ditmaal won Arriëtte het boek. En terecht. Ze stond vier sets als een dijk te setten, en kreeg van onze andere setter Ju-dith alleen mentale support. Judith heeft namelijk een wervel niet goed zitten in haar rug, waardoor ze even rustig aan moet doen. A.s. dinsdag gaat Roy de wervel proberen terug te zetten. We laten u weten hoe dit afloopt.