Stel je voor, je wint uit van RVC Libanon en thuis de topper tegen Spirit zonder setverlies. Dan sta je zomaar tweede. Nee, dan kun je beter twee spannende potjes spelen, vol aan de bak, wat punten morsen, en iedere week naar de stand gluren of de nummers 2 en 3 punten laten liggen waardoor we de 3 punten achterstand nog gaan overbruggen. Dat laatste kan zeker nog gezien het relatief zware programma van Spirit en Move4U, waaronder een onderlinge ontmoeting.

Libanon uit, altijd lastig. Er stonden zowaar 13 spelers uit Rotterdam klaar voor de strijd en het was duidelijk dat ze met de opstelling van vandaag veel meer punten zouden hebben gehaald in het seizoen. We begonnen wat onrustig met vrij veel eigen foutjes. We wilden misschien iets te graag winnen. En Libanon speelde goed dus daar moest wat tegenover gesteld worden. Het werden twee heel spannende sets die beiden nipt door de thuisploeg werden gewonnen: 28-26 en 28-26. Mooie strijd, maar tijd om het over een andere boeg te gooien. Sam en Michel maakten plaats voor Martijn B en Johan T. En het effect was daar: De eerste doorprikbal van Johan werd snel gevolgd door een tweede, er brak iets bij de tegenstander en het werd en heel ander potje. Overtuigend werd er een 2-3 overwinning veilig gesteld.

Dan afgelopen vrijdag Spirit. Er was iets met de zaal, maar dat is uitstekend opgelost: 20:30 in de Wielewaal, Robin achter de bar, kan het beter? 

Het werd een hele wisselende wedstrijd, vooral bepaald door servicedruk. Vooral de spelverdeler van Spirit had enkele goede series, maar daar zetten Martijn R en Michel goede series tegenover. Wel in andere sets. Het resultaat was dat de eerste en derde set vrij gemakkelijk naar Spirit gingen en de tweede en vierde naar OKK. We hoopten de goede dynamiek van de vierde set door te trekken naar de vijfde. Hoewel de aanval al wat haperde lukte dat redelijk tot een punt of 5, maar toen ging het kaarsje helemaal uit. 2-3 verlies helaas, maar op zich niet slecht tegen een goede tegenstander.

Er resten nog drie potjes: DVO uit, MVC thuis en Erasmus uit. Allemaal uit het rechter rijtje, dus we hopen ons puntentotaal nog wat op te vijzelen en vooral drie leuke potjes te spelen. Met wie weet nog een leuke bijvangst ;).