Op vrijdag 3 februari jl. speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging OKK’70 in de Wielewaal de return tegen de ongeslagen koploper Volley2B DS2 uit Bergschenhoek. In een zeer enerverende wedstrijd lieten de Hardinxveldse dames vol overtuiging weer eens zien uit welk hout zij nu eigenlijk daadwerkelijk gesneden zijn. Met een 3-2 overwinning gaven zij een verbijsterd Volley2B het nakijken.

Bij de voorbespreking was trainer/coach Paul Vossen zeer duidelijk in zijn tactiek; in deze wedstrijd is geen ruimte voor een sociaal wisselbeleid. Oftewel, wanneer het gekozen basisteam naar behoren functioneert blijft iedereen staan waar ze staan, in het veld of naast het veld.
Aanvankelijk leek deze tactiek een onprettige druk op de veldspeelsters te zetten, wat hun prestaties niet ten goede kwam. De passes kwamen niet bij de spelverdeler, de setups hadden onvoldoende scherpte en de aanvallen waren zonder overtuiging. De wisselspeelsters roken hun kans...., maar plots was daar de ommekeer. De passers van Volley2B kregen de harde services van diagonaalspeelster Arriëtte de Jong niet onder controle. Op deze manier wist de thuisploeg langszij te komen, waardoor het vertrouwen zienderogen groeide. Vanaf dat moment ging ‘het motortje’ draaien en lukte alles wat eerder niet leek te lukken. Met een 25-18 op het scorebord trok OKK’70 duidelijk aan het langste eind.
“Nu doorpakken”, was het devies van Vossen. Met dezelfde passie en inzet waarmee de eerste set geëindigd was werd nu de tweede set gestart. Het thuispubliek werd getrakteerd op prachtig volleybalspel. Al langere tijd is Vossen met zijn team op zoek naar deze vorm, waarin alle passie, inzet en beleving samenkomt met goed spel, overtuiging en vertrouwen in elkaar. Dat dit alles tijdens deze wedstrijd als een puzzel in elkaar leek te passen werd nog eens duidelijk toen een euforische Hardinxveldse selectie met 25-21 ook de 2de set op haar naam wist te schrijven.

Het reeds licht aangeslagen Volley2B hadden in de gaten dat ze tegen een dergelijk sterk OKK’70 wellicht uit een ander vaatje moesten gaan tappen, om niet lijdzaam ten onder te gaan.
Een aangepaste tactiek van de gasten in combinatie met conditionele tekortkomingen van de thuisploeg lukte het de Hardinxveldse dames uiteindelijk niet om hun goede spelniveau te handhaven. De moegestreden spelverdeelster Rachel van Dam kreeg tijd om op adem te komen en werd vervangen door Wilma van Dusseldorp. Helaas kon hiermee toch niet voorkomen worden dat, met een eindstand van 22-25, de 3de set op naam werd geschreven van de Bergschenhoekse selectie.
Door de 2-1 voorsprong in sets had de thuisploeg op dat moment nog steeds het lot in eigen hand; winst in de 4de set zou een prachtige, welverdiende overwinning betekenen. Verlies van de 4de set zou tot een onvermijdelijke 5de set leiden. De voorkeur lag uiteraard bij de eerste optie.
Aan het begin van de 4de set liet OKK’70 wat rommelig spel zien. Al vroeg in de set vroeg Vossen dan ook een time-out aan, om zijn dames weer scherp te krijgen. Toch leken de dames deze set een beetje achter de feiten aan te lopen. Volley2B bleef middels harde aanvallen grote druk zetten op de verdediging van OKK’70. Met 20-25 wist Volley2B dan ook de set naar zich toe te trekken; een 5de set was onvermijdelijk.

De spanning op de tribune en naast het veld was inmiddels opgelopen tot ongekende hoogte. De weeënremmers, bloeddrukverlagers en oxazepammetjes werden als snoepjes uitgedeeld, om te voorkomen dat de zaal vroegtijdig verlaten moest worden door bevallingen, hartverzakkingen en/of zenuwinzinkingen.

Ook in het veld was de spanning bij beide ploegen bijna letterlijk voelbaar. De hoogste druk lag echter bij Volley2B. Zij hadden duidelijk meer op het spel staan, dan ‘alleen’ puntenverlies. Verlies van deze wedstrijd zou voor hen ook betekenen dat zij hun mogelijke kampioenschap geen extra glans kunnen geven door dit seizoen ‘ongeslagen’ af te sluiten.

Na een bloedstollende 5de set, was het uiteindelijk OKK’70 DS1 die met 15-13 de laatste set en daarmee de winst op hun naam mocht schrijven en Volley2B naar huis mocht sturen met een klein schopje onder de Bergschenhoekse billen…….
Volgende week zaterdag staat de streekderby tegen SNA DS2 in Bleskensgraaf op het programma. Om 16.30 uur zal in sporthal de Spil de sportieve strijd van start gaan. Uiteraard stellen wij het zeer op prijs als onze sportieve prestaties wederom ondersteund worden door een uitzinnige schare fans. Tot dan!